Video sadržaj


Novi školski park PDF Ispis E-mail
Petak, 22 Studeni 2013 13:19

Na prostoru između glavne regionalne ceste i zgrade škole u Domaljevacu, prije nešto više od 40 godina od kada je škola počela s radom, na ovom lokalitetu napravljen je mali park. Zbog bolesti pojedinog raslinja i neadekvatnog održavanja raslinja, park nije ni imao funkciju kakvu je trebao imati. Uprava škole je u 2012. godini pristupila uređenju parka.

U prvoj fazi otklonjeno staro raslinje i korov,  površina je nasuta zemljom i drvored lipa je uređen tako da su odsječene grane sa krošnji koje su već bile opasnost za prolaznike. Uz male ideje učenika i djelatnika škole krenulo se ka realizaciji druge faze uređenja parka: sadnje novog raslinja i ukrasnog bilja.

V.d ravnatelj je u čestim razgovorima sa općinskim načelnikom isticao želje učenika i djelatnika pa je općinski načelnik i osigurao sredstva za nabavku raslinja i ukrasnog drveća.

I ovim putem izražavam zahvalnost općinskom načelniku i Općinskom vijeću na potpori u ovom projektu kao i u mnogim drugim za koje je općina osigurala sredstva .

Općina je prepoznala važnost škole kao odgojno obrazovne ustanove a to je i pokazala uređenjima objekata i prostora i centralne i područne škole u Grebnicama.

Izvor: www.skola-domaljevac.net