Video sadržaj


Osigurana sredstava za rekonstrukciju i sanaciju vodozaštitnih objekata na području općine PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 19 Rujan 2013 15:44

Općina Domaljevac i Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo potpisali su sporazum o osiguranju financijskih sredstava za rekonstrukciju i sanaciju vodozaštitnih objekata na području općine Domaljevac. Sporazumom su predviđeni građevinski zahvati u vrijednosti 120.000 KM, od čega 100.000 KM osigurava Agencija za vodno područje rijeke Save a preostalih 20.000 KM osigurat će općina Domaljevac iz vlastitih sredstava.

Kao posljedica proljetnog visokog vodostaja rijeke Save uništeni su dijelovi vodozaštitnog sustava uz rijeku Savu te je došlo do izlijevanja vode na obrađeno poljoprivredno zemljište u kompleksu poljoprivrednih polja Runo i Dubravice. Osim velike materijalne štete nanesene poljoprivredi, došlo je i do izravnog ugrožavanja naselja. Potpisani sporazum omogućit će rekonstrukciju i sanaciju vodoprivrednih objekata na lokalitetima Dubravice, Runo, Bara Tišina i Tursinovac.

Ovaj sporazum, istaknuo je općinski načelnik Željko Josić, rezultat je kvalitetnog rada i suradnje općinske uprave, napose općinske Civilne zaštite, i Agencije za vodno područje rijeke Save koja je prepoznala potrebe građana općine Domaljevac i opravdanost projekta rekonstrukcije i sanacije vodozaštitnih objekata u ovom dijelu Posavine.