Video sadržaj


Potpisan protokol vrijedan 400.000 KM PDF Ispis E-mail
Srijeda, 13 Veljača 2013 15:53

U prostorijama Općine Domaljevac-Šamac danas je potpisan Protokol o projektu "Strojni poljoprivredni prsten", koji  je inicirao potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić na prijedlog općinskog načelnika Domaljevca  Željka Josića, javlja agencija Fena.

Protokol  projekta vrijednog 400.000 maraka potpisali su dopredsjednik Federacije BiH Pudarić, općinski načelnik Josić  i Safet Daut, u ime Fondacije za održivi razvoj "Odraz", preko koje će ići cjelokupna realizacija projekta revitalizacije poljoprivrede "Strojni prsten" na području Posavine.

Općina Domaljevac kreirala je projekt i program uspostave "Strojnog poljoprivrednog prstena" u Posavini, čija je svrha olakšavanje i smanjenje troškova obrade poljoprivrednog zemljišta kroz mogućnost korištenja savremene poljoprivedne mehanizacije od strane povratnika i poljoprivrednika koji ne raspolažu adekvatnom mehanizacijom. 

Cijeneći kvalitetu programa i njegovu svrhu da olakša stvaranje prihoda od poljoprivrede u povratničkim zajednicama u Bosanskoj posavini, potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić osigurao je preko Vlade Federacije BiH sredstva u iznosu od 300.000 maraka za nabavku poljoprivedne mehanizacije a 100.000 maraka osigurat će Fondacija za održivi razvoj "Odraz" iz Sarajeva. (Fena)